2012. szeptember 2., vasárnap

Az első bejegyzés

Az első bejegyzést egy kis ismerkedésnek szánom, megmutatom pár képben, mely stílusok állnak hozzám legközelebb.


Építészet:

Egyszerűen bolondulok a "kockásított" modern házakért, a térkihasználás, az új építészeti megoldások, a hatalmas nyitott terek, és a rengeteg fény ami a padlótól a mennyezetig érő ablakokon árad be... Csodálatos.
De mégis a legjobb, hogy nem mennek el egy teljesen hideg-rideg kocka felé, hanem az anyagok jó megválasztásával igazán természetközelivé teszik.



 
 A másik nagy szerelmem a mediterrán jellegű házak. A hangulata, a sok aprócska ablak, a falak színe és persze a tető, aminek annyiféle dőlése és formája van, hogy megszámolni is nehéz.
Nem értettem vonzódásom e két homlokegyenest más stílushoz, de ha jól megnézzük itt is visszaköszönnek a kockáim.:) Így nézve pedig már nem is annyira eltérő a két irány, sőt úgy érzem mindkettőnél a természetközeliségen van a fő hangsúly.
 
 
 

 
Belső tér:
 
Nagyon tetszik az üveg, a kő, és a fa össze dolgozása, némi fém behatással, na meg persze a megvilágítás. Ahogyan a kőfalon szinte lefolyik a fény, mint egy vízesés, és a mennyezeten visszacsillan a gömb forma körkörös játéka.


 


 A konyha az egyik legfontosabb pontja a lakásnak, ha nem a legfontosabb, hiszen régen a család apraja-nagyja a tűzhely körül gyűlt össze és bizony a régi időkben olykor 3-4 generáció is élt egy fedél alatt. Ma pedig ha egy baráti társaság, vagy a család összejön mindenki a konyhában ácsorogva beszélget. Ha módomban állnak egész biztos hasonló konyhát szeretnék. Tetszik a sima felület a konyhaszekrényen, szinte beolvad a falba, ezzel megindítja a szemet a kis kertecske felé az üvegen túl. Szép hosszú asztal, amit körül lehet ülni, bár a székeket biztos, hogy kényelmes puha székekre cserélném.
 
 
Fürdőszoba színei szépek és otthonosak, és milyen jó a megvilágítás amitől a rideg kő melegséget kap és már nem is érezni olyan hidegnek. Bizony nem szeretek fázni és ez felettébb igaz a fürdőre! :)
Egy biztos, ha újra kezdhetném a fürdőszobánkat, kihagynám a sarokkádat, ami ormótlan és felesleges, helyette inkább két mosdót tennék, mert amikor indulni kell kész őrület akár csak két embernek is elkészülni időre. Ugye igazam van?


 
Ezt a fantasztikus helykihasználást imádom. Szép színek és jó megvilágítás, a párnák pedig egyenesen csábítanak egy kis olvasásra. Ráadásul a szűk folyosó nem egy zárt szekrényt kapott ami csak még inkább beszűkítené a teret. Tökéletes. 
 

 A hálószoba akkor a legjobb, ha csak annak használjuk amire a neve is utal, nem rendezünk be dolgozó sarkot benne például, mert ott pihenés nem lesz... Persze ez nem adatik meg mindenkinek,  sajnos leginkább az a jellemző, hogy nappal nappali este pedig háló lesz a szobából.
Na de térjünk vissza a képen látható hálóhoz.
Kellemes meleg lágy fények és a színek szinte hívogatnak hogy gyorsan vessük be magunkat az ágyba és kényelmesen nyújtózva elheveredjünk.
Ááááá el is álmosodtam, ami nem csoda, mivel épp éjszaka 2 óra van.


 
Kültér:

Ide most csak egy képet teszek, lévén lassan itt a reggel...
Minden esetre itt szívesen reggeliznék, miközben hallgatom a madarak csicsergését.
A székkel itt sem vagyok kibékülve, nem elég puha természetesen, bár egy szép színes párnával lehet rajta segíteni. Viszont a virágok a párkányon meseszépen mutatnak, milyen szépen megtörik a kőfelület monotonságát.
 

Itt egy reggeli? Velem tartotok? :)
Na jó előbb azért alszom pár órát....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése